Pick & Skewer je prvé automatické zariadenie na prípravu špízov na svete. Proces podávania surovín, ich ukladanie na ihlice a vyberanie hotových výrobkov sú plne automatické. Sofistikovaný systém videnia neustále monitoruje kvalitu produktu. Umiestnenie a orientácia ingrediencií, ako aj poloha hrotu špízov sa počas procesu napichovania dôkladne monitorujú …
Technické vlastnosti:
Výkon: až 15000 špízov za hodinu
Dĺžka ihlice: 60 až 280 mm
Typ ihlice: okrúhly tvar, pištoľový tvar (Teppo Gushi), nerezový materiál
Typ špízu: satay, šašlik, kabob, hydina, ryby, zelenina, ovocie, cukríky …
Počet ingrediencií na jednom špíze: 1 – 20
Ušetrenie až 95% nákladov za prácu
Na zabezpečenie dodávky ingrediencií je potrebný iba jeden logistický pracovník
Plne automatické podávanie prísad
Plne automatické vyberanie hotových špízov
Vždy kvalitne odvedená práca
Umiestnenie ingrediencie na ihlicu v preddefinovanom smere
Umiestnenie zeleniny vždy rovnakým spôsobom (napríklad cibuľku vypuklú alebo konkávnu)
Prepichnutie každej ingrediencie vždy v jej strede, s presnosťou 0,1 mm
Možnosť definovania/úpravy medzier medzi ingredienciami
Stabilná kvalita
Rovnomerný vzhľad špízov
Dĺžka výrobného cyklu je vopred známa
Výstup je nezávislý od operátorov
2 – 5 robotov
V závislosti od vašich požiadaviek môže inštalácia pozostávať z 2 až 5 robotov. Jeden robot dokáže spracovať približne 3300 surovín za hodinu
Čistenie
Žiadny alebo takmer žiadny fyzický kontakt medzi ingredienciami a personálom
Clean In Place (CIP)
Automatické pravidelné čistenie a dezinfekcia citlivých komponentov
Automatické preplachovanie/čistenie vnútrajšku dopravníkového pásu
Otvorený inštalačný rám s ľahkým prístupom počas čistiacich operácií
Jednoduché používanie
Výber receptu cez dotykovú obrazovku HMI
Výber výroby v závislosti od:
– Dodávka prísad
– Počet požadovaných špízov
Hlavné výhody:
Vysoký výkon
Nepretržitá produkcia
Multifunkčnosť
Precíznosť
Potreba minimálneho počtu operátorov
2 – 5 robotov
Jednoduché používanie
Monitorovanie vzdialeného prístupu
Ergonomická a hygienická prevádzka
Zachovanie tradičného charakteru produktov
Zachovanie rovnomerného vzhľadu produktov
Možnosť definovať rozmiestnenie surovín